HTML

DuliFuli - morogni kell!

Megmondom, ami nem tetszik, elég volt a hallgatásból! Ebből is elegem van és abból is és lehet, hogy belőled is, csak még nem tudod.

Friss topikok

Linkblog

2010.07.09. 09:38 MorGorilla

Válasszon a Vöröskereszt új emblémát!

A Vöröskereszt emblémasértés miatt rendre utasított minket, mert egy kiadványunkban megjelent a szuperegyszerű vörös kereszt, nyilván egy segítségnyújtó jellegű cikk illusztrációjaként. Egyébként az alapító úgy nyerte ezt a végtelenül egyszerű emblémát, hogy hazája címerén megfordította a színeket, mégse veszekedtek vele soha emiatt. Mára beivódott a köztudatba, mint a mentők, a gyógyítás ésatöbbi jelképe. A szervezet viszont úgy látszik, hogy emblémavédelmi kampányával szeretne monopóliumot a harctéri gyógyításra és egyáltalán a gyógyításra és (talán) minden emberi jóra vonatkozólag.

Mi van, ha szeretném levédeni  jövő héten a fekete pontot, csak hogy fokozzam az egyszerű síkidomok használatát a logóvilágban. Tehát, ha én levédetem a fekete pontot, akkor bezúzathatom az összes könyvet és újságot azon a jogon, hogy minden mondat végén használják a logómat? Persze ez egy túlzó párhuzam, de az is igaz, hogy egy vörös kereszt az nem túl bonyolult, mondhatni kézenfekvő síkidom és a keresztet (ilyen arányokkal is) sokan használhatták már az amúgy nagyra becsült segélyszervezet előtt is a történelem folyamán.

A mentőautók, amiket nem a vöröskereszt üzemeltet, azok nem viselhetik, holott a köztudatban a segítségnyújtással összeforrt ez a szimbólum. Igazán megkülönböztethetné logóját a segélyszervezet egy díszítő elemmel és helyet biztosíthatnának a vörös színű egyenlő szárú keresztnek a globális szimbólumok panteonjában illetve megengedhetnék használatát minden valóban harctéri segíségnyújtással foglalkozó szervezetnek. Csak hogy még jobban megfeleljenek eredeti missziójuknak. Szerintem.

2 komment

Címkék: logo vöröskereszt jogvédelem embléma


A bejegyzés trackback címe:

https://dulifuli.blog.hu/api/trackback/id/tr432140272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsola777 2010.07.09. 14:29:05

Vörös félhold? :)

MorGorilla · http://dulifuli.blog.hu 2010.07.09. 14:49:01

Hát igen, muszlim katonákat nem menthetsz olyan autóval, amin kereszt van, mert 5 másodperc alatt kilőnek :)
süti beállítások módosítása